Извучено једно тијело из потонуле суперјахте, познат идентитет страдалог

Аваз
Извучено једно тијело из потонуле суперјахте, познат идентитет страдалог

Једно тијело је пронађено у близи мјеста на којем је потонула луксузна јахта код обале Сицилије, а вјерује се да припада кувару Рекалду Томасу, пише "BBC".

Канађанин антигванског поријекла био је један од 22 људи на броду „Bayesian“ када је потонуо током насилне олује у понедјељак.

Подсјетимо, јахта је била у власништву Мајка Линча, енглеског бизнисмена кога зову и "британски Бил Гејтс", а на њој је била одабрана екипа с којом је прослављао недавну судску побједу над компанијом ХП, која га је теретила за вишемилионску превару.

Рониоци се боре да допру до кабина потонулог брода док трагају за шест несталих путника, укључујући Мајка Линча и предсједника банке "Morgan Stanley International", Џонатана Блумера.

Британски истражитељи стигли су у Италију у уторак да процијене шта се десило током екстремних временских услова који су погодили јахту.

„Bayesian“ се преврнуо око 700 метара од Портичела, источно од главног града Сицилије, Палерма, рано у понедјељак ујутро. Сада лежи на морском дну на дубини од 50 метара.

Од 22 људи на броду, 15 је преживјело - укључујући британску мајку која је описала како је држала своју бебу изнад површине мора да би је спасила од утапања.

До сада је пронађено само једно тијело - оно које наводно припада Рекалду Томасу.

Вјерује се да је „Bayesian“ ударила морска пијавица – торнадо изнад воде – која је изазвала превртање и потонуће брода на морско дно, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана