Извињење малезијског произвођача обуће због спорног логоа на ципелама

Танјуг
Извињење малезијског произвођача обуће због спорног логоа на ципелама

КУАЛА ЛУМПУР - Малезијска компанија за производњу обуће упутила је извињење и престала да предаје дио производа, након што су поједини муслимани рекли да лого на женским ципелама с потпетицом подсјећа на арапски натпис за ријеч бог, пренео је данас АП.

Компанија “Вернс Холдингс” признала је да је дизајн логоа утиснутог на ђонове неких ципела с високом потпетицом могао погрешно да се протумачи.

Произвођач је саопштио да су одмах прекинули продају спорних ципела и да ће они који су купили такве ципеле моћи ће да добију свој новац назад.

“Апсолутно нисмо имали намјеру да направимо лого који би вријеђао било коју религију или нечију вјеру. Менаџмент се понизно извињава и тражи опроштај. Надамо се да ћете имати саосјећање, како бисмо могли да исправимо ову грешку”, навела је компанија на друштвеној мрежи.

Контроверза се појавила након што су се прошлог мјесеца штампале чарапе на којима је писало “Алах”, а појавиле су се на полицама у великом малезијском продајном ланцу. Власници продавнице “КК Март” и добављачи кажњени су 26. марта за увреду вјерских осјећања муслимана, а на неке продавнице су бачени Молотовљеви коктели.

Нико није повређен у инцидентима. Америчка новинска агенција додаје да је религија осјетљиво питање у Малезији, гдје муслимани чине двије трећине популације од 34 милиона становника, а поред њих, постоје велике етничке кинеске и индијске мањине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана