Иран: Изречене још три смртне казне

Срна
Иран: Изречене још три смртне казне

ТЕХЕРАН - Иран је изрекао три смртне казне људима оптуженим за убиства три припадника снага безбједности током протеста иницираних смрћу Махсе Амини, саопштили су данас правосудни органи.

Исламска Република је захваћена грађанским немирима од смрти Курдкиње Амини /22/ 16. септембра. Она је ухапшена јер, наводно, није поштовала стриктне прописе о одијевању жена.

Са најновијим пресудама, на које је могуће уложити жалбу, укупно 17 људи осуђено је на смрт поводом протеста који трају дуже од три мјесеца.

Четири осуђена лица већ су погубљена, а још два мушкарца чекају извршење након што је највиши суд у земљи потврдио смртне казне, пренио је АФП.

Нова тројица осуђених проглашени су кривим за “вођење рата против Бога” и чланство у криминалној групи с намјером да наруше безбједност у земљи. За друго ђело предвиђена је казна од десет година затвора.

Још двије особе добиле су затворске казне због инцидената који су резултовали смрћу тројице припадника снага безбједности у централној провинцији Исфахан 16. новембра.
Међу њима је професионални фудбалер Амир Наср-Азадани /26/, који је добио укупно 26 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана