Израелско Министарство финансија препоручило затварање 10 „сувишних“ министарстава

Танјуг
Израелско Министарство финансија препоручило затварање 10 „сувишних“ министарстава

ТЕЛ АВИВ - Израелско Министарство финансија је препоручило затварање 10 "сувишних" министарстава како би се покрио ратни мањак буџета од 20 милијарди долара, заједно са списком других потенцијалних мјера.

Како је пренио израелски Канал 12, министарства на мети трезора су Министарство за насеља и националне мисије, на челу са Орит Строком, Министарство за Јерусалим и јеврејску традицију, на чијем је челу Меир Поруш, Министарство обавјештајних служби, које предводил Гила Гамлиел, Министарство за развој Негева и Галилеје на челу са Јицаком Васерлауфом, Министарство за регионалну сарадњу, којим руководи Давид Амсалем.          

На списку су и Министарство за питања дијаспоре и социјалне равноправности, које води Амичај Чикли, Министарство за стратешке послове, на чијем је челу Рон Дермер, Министарство насљеђа, које води Амичај Елијаху и Министарство за унапређење положаја жена, на чијем је челу Меј Голан, преноси Тајмс оф Израел.

Према извјештају, Министарство финансија такође препоручује смањење од 1,4 милијарде долара коалиционих фондова, новца који иде на политичке захтјеве странке, укидање субвенција на цијене гаса, повећање пореза на цигарете и даље опорезивање бенефиција у фондовима за напредне студије.

Ако нема другог избора, трезор би наводно могао да препоручи повећање пореза на додату вриједност везан за готово сву потрошну робу, који тренутно износи 17 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана