Израелски ваздушни удари у Деир ел Балаху, погинуло осам особа

ГС/Агенције
Израелски ваздушни удари у Деир ел Балаху, погинуло осам особа

Сукоб Израела и Хамаса ушао је у 93. дан. Израелски ваздушни удари у Деир ел Балаху, погођена је кућа, погинуло је осам особа. Израелска војска је саопштила да је током ноћи извела серију ваздушних напада на локације Хезболаха у Либану. Више од 22.800 Палестинаца је убијено, а више од 58.000 рањено од 7. октобра, саопштило је Министарство здравља у Гази

Израел гађао циљеве Хезболаха у Либану

Израелска војска је саопштила да је током ноћи извела серију ваздушних напада на локације Хезболаха у Либану.

Циљеви које су гађали борбени авиони укључују војни комплекс у граду Марвахин и ракетни бацач и другу инфраструктуру у Ајта еш Шабу, наводи се саопштењу војске.

Израелска војска је навела да је такође извршила напад дроном на ракетни бацач који је коришћен за нападе милитаната, као и да је из јуришног хеликоптера погодила област из које је испаљена противтенковска ракета на сjеверни Израел.

Министарство здравља у Гази: У последња 24 часа у Гази убијена 73 Палестинца

У нападима Израела на Газу у посљедња 24 сата убијено је 73 Палестинца, а 99 их је рањено, саопштило је Министарство здравља у Гази.

Осам људи убијено је у израелском ваздушном нападу у близини Деир ел Балаха у центру Газе.

Више од 22.800 Палестинаца је убијено, а више од 58.000 рањено од 7. октобра.

Израелски ваздушни удари у Деир ел Балаху - погођена кућа, погинуло осам особа

Палестински медији јављају да је најмање осам људи убијено у израелским ваздушним ударима у граду Деир ел Балаху у централној Гази.

Погођена је цивилна зграда, страдало је осам особа

Протести испред Кнесета, демонстранти траже нове изборе

На десетине људи протестује испред израелског парламента Кнесета у Јерусалиму, позивајући владу да поднесе оставку и распише нове изборе. Активисти седе на поду, блокирају улаз у зграду и скандирају "избори сада".

"Свака нада да ће влада бити на нивоу задатка поводом овог ванредног стања разбијена је њиховим неуспелим акцијама, нефункционисањем, напуштањем талаца, фаталном штетом по међународни углед Израела, њиховим сталним поделама и скретањем буџета у корист личних интереса на штету јавности у целини“, наводе организатори у саопштењу.

"Дошли смо у Кнесет да сада захтевамо изборе, хитну смену владе и избацивање екстремиста“, поручују демонстранти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана