Израелски тенкови ушли дубље у Рафу

Срна
Израелски тенкови ушли дубље у Рафу

КАИРО - Израелски тенкови су, уз подршку борбених авиона и дронова, напредовали дубље у западни дио града Рафе у Појасу Газе, убивши притом осам људи, рекли су становници и палестински љекари.

Очевици су навели да су тенкови иза поноћи ушли у пет насеља. Јака гранатирања и пуцњава погодили су шаторе расељених породица у области Ал Маваси, западно од града.

Становници кажу да су израелске снаге дигле у ваздух неколико домова у западном дијелу Рафе, одакле је прошлог мјесеца већина становништва кренула на сјевер.

Претходно се више од половине од 2,3 милиона становника палестинске енклаве било склонило у Рафу. Према подацима УН и палестнским изворима, у граду је сада остало мање од 100.000 људи.

Израелска војна команда објавила је јуче да у Рафи постоје још двије локације на којима планира да елиминише борце Хамаса - Шабура и Тел Ал Султан.

Осам мјесеци након почетка рата, нема знакова попуштања борби, а међународни посредници, који имају подршку САД, до сада нису успјели да убиједе Израел и Хамас да пристану на прекид ватре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана