Израелски медији: Нетанјаху вјерује да Израел има само мјесец дана да заврши рацију на Рафу

Танјуг
Израелски медији: Нетанјаху вјерује да Израел има само мјесец дана да заврши рацију на Рафу

ТЕЛ АВИВ  - Израелски премијер Бењамин Нетанјаху наводно вјерује да Израел, имајући у виду међународни притисак, има само мјесец дана да заврши своју предстојећу операцију у граду Рафи, која има за циљ разбијање преосталих оперативних батаљона Хамаса у Гази, пишу израелски медији.

Нетанјаху је, како преноси “Тајмс оф Израел” позивајући се на информације “Канала 12”, недавно израелском ратном кабинету рекао да ће операција у Рафи, гдје се налази више од половине од 2,3 милиона становника Појаса Газе, морати да се заврши прије Рамазана, који почиње око 10. марта.

На сједници ратног кабинета на којој се дискутовало о предстојећој операцији Израелских одбрамбених снага у Рафи, како преноси Тајмс оф Израел, начелник генералштаба ИДФ Херци Халеви је претходно извијестио Нетанјахуа да су његове снаге спремне да дјелују у Рафи, али да је, како је истакао, неопходно да влада прво ријеши судбину расељених становника Газе који се тамо налазе. Начелник штаба ИДФ додао је и да војска треба да добије планове за безбједносни пут дуг 14 километара који се налази дуж границе између Газе и Египта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана