Израелска војска затвара област дуж границе са Либаном

Срна
Израелска војска затвара област дуж границе са Либаном

ЈЕРУСАЛИМ - Израелске одбрамбене снаге саопштиле су да ће област дуж границе са Либаном бити затворена након процјене ситуације.

"Након процјене ситуације, области Метула, Мисгав Ам и Кфар Гилади на сјеверу Израела биће проглашене затвореном војном зоном. Улазак у ово подручје је забрањен", наводи се у саопштењу.

Медији су јавили да израелске снаге гранатирају погранична подручја Либана, чија војска се наводно повукла са неколико положаја на југу земље.

Амерички медији објавили су, позивајући се на америчке неименоване високе званичнике, да се Израел спрема да покрене ограничену копнену операцију у Либану.

То је раније потврдио и начелник Генералштаба израелске војске Херци Халеви.

Ситуација на израелско-либанској граници погоршала се од почетка израелске војне операције у Појасу Газе у октобру 2023.

Израел је прошлог понедјељка почео да изводи масовне ударе на јужни и источни Либан, а либански покрет Хезболах је узвратио испаљивањем десетина ракета на сјеверни Израел.

Мрежа "Ен-Би-Си њуз" јавила је вечерас, позивајући се на неименованог америчког званичника, да је Израел већ покренуо извиђачке операције у Либану, укључујући мале копнене мисије које укључују припаднике специјалних снага.

Израел је, такође, распоредио минере и копаче ровова, као и друге јединице задужене за превазилажење баријера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана