Израелска војска ухапсила сестре убијеног лидера Хамаса

Tanjug
Foto: NDTV

РАМАЛА - Израелска војска ухапсила је две сестре лидера Хамаса Салеха ал Арурија, који је убијен у Бејруту почетком јануара.

"Окупациона војска је у суботу увече ухапсила Далал и Фатиму Ал-Арури, сестре Салеха Ал-Арурија, након што је извршила претресе у њиховим домовима у провинцији Рамала и граду Ал-Бирех у централном делу Западне обале, рекао је  Амани Фарајнех, медијски координатор Друштва палестинских затвореника за агенцију Анадолија.
    
Далал је ухапшена у породичној кући у граду Арура, сјеверозападно од Рамале, док је Фатима ухапшена у свом дому у насељу Ал-Шорфа у граду Ал-Бирех, додао је он.
    
Хезболах и палестинске фракције у Либану, с једне стране и израелска војска, с друге, међусобно врше нападе још од 8. октобра прошле године, дан након напада Хамаса из Газе на југ Израела.
    
Сукоби су ескалирали откако је Израел убио Салеха Ал-Арурија, заменика шефа политичког бироа Хамаса и шест његових чланова, у ваздушном нападу на јужно предграђе Бејрута 2. јануара.
    
Израел је, такође, у ваздушном нападу 9. јануара убио Хезболаховог војног команданта Висама Тавила, гађајући његов аутомобил у јужном делу Либана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана