Израелска војска убила једног од лидера Хамаса

GS
Foto: AA

ЏЕНИН - Израелска војска саопштила је да је убила шефа палестинске оружане групе Хамас у Џенину и још два борца, док се велика операција наставља већ трећи дан на сјеверу окупиране Западне обале.

Израелске снаге сигурности су елиминисале Visama Казема, а затим извеле ваздушне нападе на "два додатна терориста док су покушавали побјећи", наводи се у саопштењу.

Палестинско министарство здравља саопштило је да су тројица мушкараца убијена током ноћи у близини града Забабдеха, југоисточно од Џенина.

Палестински медији су такође објавили да су се израелске снаге повукле из Тулкарма након што су нанијеле озбиљну штету зградама и инфраструктури у градским избјегличким камповима.

Израелска војска је у четвртак изјавила да је убила пет припадника наоружаних група у Тулкарму, укључујући њиховог локалног вођу.

Војска је, међутим, објавила да су се снаге повукле из избјегличког кампа ал-Фараа у близини Тубаса након што су довршили оно што је назвала "циљом сузбијања терора, разоткривања терористичке инфраструктуре и елиминације наоружаних терориста".

Најмање 19 Палестинаца је убијено од почетка израелске операције, која је једна од највећих на Западној обали у посљедње двије деценије, саопштило је палестинско министарство здравља.

Велика Британија је у петак саопштила да је "дубоко забринута методама које је Израел користио и извјештајима о цивилним жртвама и уништавању цивилне инфраструктуре", преноси BBC.

Генерални секретар УН-а Антонио Гутереш упозорио је у четвртак да рације "подстичу већ експлозивну ситуацију".

Дошло је до пораста насиља на Западној обали од Хамасовог смртоносног напада на Израел 7. октобра и рата у Гази који је услиједио.

Стотине Палестинаца је убијено док су израелске снаге интензивирале своје нападе, рекавши да покушавају зауставити смртоносне палестинске нападе на Израелце на Западној обали и Израелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана