Израелска војска: Убијено више десетина милитаната

ГС/Agencije
Израелска војска: Убијено више десетина милитаната

ТЕЛ АВИВ -Рат Израела и Хамаса ушао је у 123. дан. Израелска војска дјелује са копна, мора и из ваздуха, широм Појаса Газе, а главне операције су сада на југу - у Кан Јунису и Рафи, гдје су, како кажу, главна сједишта Хамаса.

Израелска војска: Убијено више десетина милитаната

Израелске снаге убиле су више десетина палестинских милитаната и заробили велики број током операција извршених у Појасу Газе током протеклих 24 часа, саопштила је данас израелска војска.

У саопштењу се наводи да су најтеже борбе биле у граду Кан Јунису на југу Појаса Газе.

У саопштењу се истиче да је око 80 осумњичених ухапшено у Кан Јунису, укључујући и неколико оптужених за учешће у смртоносном нападу припадника палестинске милитантне организације Хамас и отмици становника насеља на југу Израела 7. октобра.

УН: Израелске наредбе за евакуацију обухватају двије трећине територије Газе

Израелске наредбе за евакуацију у Појасу Газе сада обухватају двије трећине територије ове палестинске енклаве или 246 квадратних километара, саопштили су посматрачи Уједињених нација.

Десетине хиљада људи побјегло је и наставља да бјежи из ове области, наводи Канцеларија Уједињених нација за координацију хуманитарних послова (OCHA) у најновијем дневном извјештају о хуманитарној ситуацији у Гази.

Више од половине становништва Газе, које броји око 2,3 милиона људи, сада се налази у граду Рафа, на граници са Египтом, и околним подручјима, навела је OCHA.

На почетку рата, израелска војска је упозоравала Палестинце у сјеверном дијелу Газе да напусте своје домове, како би се склонили из области гдје спроводи копнене операције.

Током наставка борби, израелске наредбе за евакуацију су се прошириле на јужне дијелове Појаса Газе, укључујући град Кан Јунис и околна подручја, гдје је тренутно жариште израелске копнене офанзиве.

Американци извели нове нападе на Хуте у Јемену, тврде да су уништили два поморска дрона

Војска Сједињених Америчких Држава извела је у понедјељак напад на два хутска експлозивна пловила без посаде (дрона) у Јемену, саопштила је Централна команда САД (CENTCOM).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана