Израелска војска: У Шифи убијено око 150 милитаната, ухапшено преко 500

ГС
Foto: Telegram

ГАЗА - Израелска војска је саопштила да је око 150 наоружаних људи убијено и преко 500 осумњичених ухапшено, током рације у болници Шифа у граду Гази, која сада траје четврти дан, и за коју тврди да је усмjерена против милитаната Хамаса.

Израелске снаге притвориле су стотине бораца Хамаса и Исламског џихада, укључујући бројне безбjедносне званичнике и војне команданте током свог продуженог напада на Шифу, главну болницу у Гази, рекао је портпарол израелске војске Даниел Хагари.

Саопштено је да су трупе убиле стотине бораца и притвориле преко 500 осумњичених, укључујући 358 припадника Хамаса и организације Исламски џихад, што је највећи број од почетка рата пре скоро шест мjесеци, преноси Ројтерс.    

Хагари је рекао је да су јединице специјалних снага користиле "тактику обмане" да изненаде борце и да су нанеле тежак ударац Хамасу и Исламском џихаду. 

Међу ухапшенима су била три висока војна команданта Исламског џихада и два званичника Хамаса одговорна за операције на окупираној Западној обали, као и други званичници унутрашње безбjедности Хамаса, наводи се у саопштењу.

Хамас је демантовао  тврдње израелске војске да су ухапсили припаднике тог покрета у болници Шифа, преноси Ал Џазира. 

У саопштењу Хамаса је истакнуто  да су огромна већина људи са листе ухапшених професори, доктори и лидери цивилног друштва који се налазе у болници, а да су остали обични цивили који су се у болнички комплекс склонили од бомбардовања.    

Израелска војска ушла је у болницу Шифа у граду Гази у понедељак у раним јутарњим сатима и оптужила Хамас да је користи за скривање бораца и планирање напада. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана