Израелска војска тврди да је убила једног од вођа Исламског џихада

Танјуг
Израелска војска тврди да је убила једног од вођа Исламског џихада

ТЕЛ АВИВ - Израелска војска тврди да је јуче у ваздушном удару на Западну обалу убила Мухамеда Абдулаха вођу палестинске терористичке групе Исламски џихад у избјегличком кампу Нур Шамс.

Абдулах је постављен за шефа ове проиранске организације у области Тулкарем након што је његов претходник Мухамад Џабер убијен у пуцњави крајем августа, саопштила је израелска војска.

У саопштењу се прецизира да је Абдулах убијен у нападу из ваздуха заједно са другим терористом, али се његово име не наводи, преноси Тајмс оф Израел.

Војска тврди да је Абдулах организовао активности ове групе, укључујући “многе нападе”, као и да постављао експлозив циљајући израелске трупе. У саопштењу се наводи и да је су на терену заплијењене полуаутоматске пушке и опрема која је пронађена код њих.

Званична агенција палестинских власти Вафа саопштила је да су двојица становника Западне обале страдала у четвртак увече у бомбардовању израелске летјелице источно од Тулкарма. Безбедносни извори су извијестили Вафу да су убијени Мухамед Абдулах, из логора Нур Шамс, и Авад Омар, из града Бала, и да су израелске снаге након ваздушног напада ушле у то подручје и заплијенила тијела погинулих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана