Тијело несталог израелског тинејџера пронађено на Западној обали

Tанјуг
Foto: Тајмс оф Израел

ЈЕРУСАЛИМ - Израелска војска и полиција саопштиле су да је тијело несталог израелског тинејџера, који је вероватно убијен у палестинском нападу, пронађено данас на окупираној Западној обали.

Власти су саопштиле да је 14-годишњак нестао јуче, а његово убиство су описали као „терористички напад“, пренео је Ројтерс. 

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је да ће нападачи бити пронађени и позвао Израелце да не сметају снагама безбједности. 

Док су израелске снаге тражиле тинејџера током ноћи, јеврејски насељеници у тој области ушли су у оближње палестинско село и запалили куће и аутомобиле. 

Једна особа је убијена том приликом, навели су палестински љекари, иако је нејасно да ли су је упуцале израелске снаге или насељеници. 

Насељеници су данас блокирали улазе у још два града у тој области и бацали камење на возила у пролазу, јавила је палестинска агенција Вафа. 

Исламистичка палестинска група Хамас издала је саопштење позивајући Палестинце на Западној обали да се боре против, како су навеле, „милиције насељеника“. 

Насиље на Западној обали било је у порасту и прије него што је 7. октобра избио рат у Гази.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана