Израелска војска: Припремамо одговор против Хезболаха због напада на Мајдал Шамс

Танјуг
Израелска војска: Припремамо одговор против Хезболаха због напада на Мајдал Шамс

ТЕЛ АВИВ - Израелска војска припрема одговор против Хезболаха након што је ракета испаљена из Либана убила 10 особа, међу којима има дјеце, на фудбалском игралишту на Голанској висоравни, саопштио је портпарол војске Данијел Хагари.

 „Наши обавјештајни подаци су јасни. Хезболах је одговоран за убијање невине дјеце, тинејџера“, саопштио је Хагари.

Портпарол израелске војске је навео да су се, према првим резултатима истраге, у граду Мајдал Шамс на Голанској висоравни огласиле сирене за ваздушни напад, „али да је то било тренутно упозорење и да је било прекратко“

Он је додао да Хезболах износи неистине тиме што пориче умјешаност у инцидент, преноси Ројтерс.

Број погинулих у данашњем ракетном нападу либанске милитантне групе Хезболах на Мајдал Шамс на Голанској висоравни повећао се на 10, а већина погинулих су дјеца, саопштила је израелска хитна помоć.

У саопштењу се наводи да је више десетина људи рањено, укључујуćи шесторо који се налазе у тешком стању, док је троје у средње тешком стању, а четворо лакше повријеђено, пренио је Тајмс оф Израел.

Израелски министар спољних послова Израел Кац изјавио је данас да је либанска милитантна група Хезболах прешла све „црвене линије“ након данашњег напада на Мајдал Шамс на Голанској висоравни и да ће Израел одговорити.

Кац је рекао за Канал 12 да се Израел суочава са свеопштим ратом.



 

Након ракетног напада Хезболаха на Мајдал Шамс, израелски министар одбране Јоав Галант разговарао је о процјени ситуације са начелником генералштаба израелске војске генерал-потпуковником Херзијем Халевијем и другим високим званичницима одбране, саопштила је Галантова канцеларија.



 

Високи званичник Хезболаха Мохамед Афиф рекао је за Ројтерс да та група није одговорна за данашњи напад на Мајдал Шамс на Голанској висоравни коју је окупирао Израел.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана