Израелска војска потврдила да је извела ваздушне нападе на Кан Јунис

Танјуг
Израелска војска потврдила да је извела ваздушне нападе на Кан Јунис

ГАЗА - Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) потврдиле су да су током ноћи извеле талас ваздушних напада на Кан Јунис на југу Појаса Газе, у којима је, према палестинским медицинским изворима, убијено најмање осам људи, а више од 30 рањено.

ИДФ наводи да су напади били усмјерени на локације у области у том граду из којих је у понедјељак испаљено 20 ракета на градове на југу Израела.

Израелска војска истиче да је прijе напада наредила евакуацију цивила.

Локације су укључивале складиште оружја, стан који користе терористи и другу инфраструктуру, истиче израелска војска, пренио је Тајмс оф Израел.

Израелска војска је прије напада наредила Палестинцима који живе у источним подручјима Кан Јуниса, другог по величини града у Појасу Газе, да се хитно евакуишу.

Свједоци су рекли да је било више израелских напада у Кан Јунису и његовој околини, у којима је најмање осам људи убијено, а више од 30 рањено, према медицинским изворима и палестинском Црвеном полумесецу.

Бомбардовање је услиједило након ракетног напада на израелска насеља у близини границе са Појасом Газе, за који је одговорност преузео Палестински исламски џихад, организација који се бори уз Хамас против Израела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана