Израелска војска напала камп Џенин, три Палестинца погинула

Срна
Израелска војска напала камп Џенин, три Палестинца погинула

ЈЕРУСАЛИМ - Израелска војска покренула је масивну војну операцију на избјеглички камп Џенин на сјеверу окупиране Западне обале уз вишеструке ударе дронова.

Палестинско Министарство здравља саопштило је да су најмање три Палестинца убијена, а више од 20 је рањено у нападу који је у току.

На снимцима објављеним на друштвеним мрежама види се дим како се диже из стамбеног блока, јавља Би-Би-Си.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да нападају "терористичку инфраструктуру у области Џенин".

-Нећемо стајати беспослени док терористи и даље наносе штету цивилима користећи камп Џенин камп као скровиште - наводи се у саопштењу и додаје да је камп "упориште терориста".

У тој области распоређено је више стотина израелских војника.

Батаљон Џенин, војна организација кровног типа која укључује наоружане људе из палестинских група Фатах, Хамас и Исламски џихад, саопштио је да ће се борити "против окупационих снага до посљедњег даха и метка". "Радимо заједно и уједињени из свих фракција и војних формација", наводи се у саопштењу.

Вјерује се да је ово највећа војна операција у тој области у посљедњих годину дана. Операција је услиједила усљед све већег домаћег притиска након серије напада на израелске насељенике - укључујући пуцњаву прошле седмице када су убијена четири Израелца, подсјећа АП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана