Израелска војска издала нова упозорења 

Танјуг
Израелска војска издала нова упозорења 

ГАЗА - Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) издале су нова упозорења за евакуацију Палестинаца из области Кан Јуниса на југу Појаса Газе и додатно прилагодиле границе хуманитарне зоне коју је одредио Израел, искључујући насеље Ал-Џала из те зоне због испаљивања ракета из тог кварта на Израел.

ИДФ је саопштио да намерава да делује против Хамаса у насељу Ал-Џала због великог броја напада из тог кварта на Израел и да је због тога останак у тој области постао опасан за палестинске цивиле, преноси Тајмс оф Израел.

Војска израела је навела да прилагођава хуманитарну зону на основу "прецизних обавештајних података који указују да је Хамас уградио терористичку инфраструктуру у ту област".

Према ИДФ-у, рано упозорење има за циљ ублажавање цивилних губитака. Војни извор је рекао да болнице у тој области не морају да се евакуишу и да је ИДФ то пренео палестинским здравственим званичницима и званичницима међународне заједнице.

Израелска војска је навела да је, у међувремену, рано јутрос напала локацију у Кан Јунису која је у суботу коришћена за лансирање четири ракете на насеље Кисуфим на северу Израела.

Војска истиче да је такође напала зграду у Кан Јунису коју користи ракетна јединица Хамаса, као и да је напала дроном и уништила ћелију оперативаца Хамаса који су идентификовани како излазе из тунела у Рафи на југу Појаса Газе.

ИДФ додаје да су израелски авиони током протеклог дана гађали више од 30 других циљева широм Појаса Газе, укључујуćи зграде које користе терористичке групе, антитенковске лансирне положаје и складишта оружја. (Крај) вн/цв

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана