Израелска полиција убила нападача који је на њих налетио аутомобилом

Танјуг
Израелска полиција убила нападача који је на њих налетио аутомобилом

ТЕЛ АВИВ - Израелска полиција убила је нападача који је на њих налетио аутомобилом и том приликом ранио три полицајца, саопштио је портпарол израелске полиције.

Инцидент се догодио у израелском граду Кфар Касем, са арапском већином, у којем напади палестинских милитаната на израелску полицију нису уобичајени, преноси АП.
    
Полиција је саопштила да је осумњичени прво позвао полицајце у своју кућу због наводног насилног инцидента.
    
Како показују безбједносни снимци са лица мjеста, мушкарац који је позвао полицију их је по доласку напао камењем и флашама алкохола, након чега је истрчао из стана са пиштољем у руци.
    
Како је саопштио портпарол полиције, мушкарац је покушао да пуца, али пиштољ није опалио.
    
Након тога, на безбједносним снимцима се види како мушкарац вози аутомобил у рикверц низ улицу ка мјесту где су се налазили полицајци, и удара у паркирано возило, када су тројица полицајаца повријеђена.
    
Полиција је тада отворила ватру и убила осумњиченог, саопштила је израелска полиција.
    
Власти нису идентификовале нападача.
    
Војници и полиција рекли су да су претражили мјесто догађаја и пронашли аутоматско оружје, као и нож и сузавац који су припадали осумњиченом.
    
Израелска полиција је последњих година оптужила Палестинце за умјешаност у десетине инцидената у којима су припадници оружаних снага Израела били жртве напада ножем, ватреним оружјем или аутомобилом, али су у таквим нападима ријетко учествовали држављани Израела палестинског порекла.
    
Напад долази усред појачаног насиља на окупираној Западној обали и неколико дана прије него што би у Израелу власт требало да преузме десничарска влада.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана