Израелска министарка за женска права: Поносна сам на рушевине Газе

ГС
Foto: Агенције

Мај Голан, израелска министарка за права жена, изразила је понос због "рушевина" опкољене Газе и устврдила да ће свака палестинска беба причати својим унуцима "шта су Јевреји учинили".

"Поносна сам на рушевине Газе",  изјавила је у говору у сриједу.

 "Лично сам поносна на рушевине Газе и на то да ће свака беба, чак и за 80 година од сада, причати својим унуцима шта су Јевреји учинили", рекла је.

Током свог говора, који је министрарка касније подијелила на платформи друштвених медија X, претходно познатој као Твитер, њезин једини фокус остао је директно на уништењу Газе.

Ово није први пут да Голан изазива контроверзе.

"I am personally proud of the ruins of Gaza, and that every baby, even 80 years from now, will tell their grandchildren what the Jews did."

May Golan, Israeli Minister of Social Equality & Women's Advancement
pic.twitter.com/jOEXBECOLn

— Lowkey (@Lowkey0nline) February 21, 2024

Има дугу историју давања расистички набијених и исламофобних коментара, посебно усмјерених на афричке избјеглице у Израелу.

Називајући их "муслиманским инфилтраторима", Голан је промовисала опасне стереотипе.

Голанин најновији иступ потврђује извјештај који је крајем прошле године издао Европски закон за Палестину који је документирао стотине случајева у којима су израелски политичари, војно особље и медијске особе потицали насиље и промовирали геноцидну реторику, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана