Израелац у сандалама зауставио терористу (ВИДЕО)

Агенције
Израелац у сандалама зауставио терористу (ВИДЕО)

ТЕЛ АВИВ – Лев Крајтман, младић из града Јафе у Израелу, храбро је реаговао када је чуо пуцњеве са оближње трамвајске станице. Супротставио се нападачима које је јурио трчећи у сандалама, а једног од терориста је успио да елиминише пиштољем.

Лев Крајтман, дугокоси младић, нехајно је јео бифтек у ресторану у Јафи када је недалеко од њега чуо пуцњаву. Он је без оклијевања потрчао ка трамвајској станици гдје су двојица терориста пуцала и убадала све који су пролазили.

Лев је извукао пиштољ и суочио се са нападачима, убивши једног од њих истог тренутка.

На платформи Икс појавио се и видео који приказује Лева како трчи у сандалама и пуца, приморавајући другог терористу да побјегне.

Лев је потом збринуо рањенике до доласка хитне помоћи. Полиција је касније потврдила да је седам особа погинуло, а 11 рањено у терористичком нападу, који се догодио само неколико минута прије почетка иранског удара на Израел.

У интервјуу за Дејли мејл, Лев је описао свој херојски чин.

„Живим одмах изнад трамвајске станице у Јафи, управо сам завршио посао и био сам гладан јер нисам имао ништа код куће. Сишао сам доле у ​​шницел ресторан и тада сам чуо пуцњаву“, рекао је Лев, објашњавајући да је посљедњих шест мјесеци служио у Гази и како је одмах схватио да то мора бити пуцњава, а не нешто друго.

„Видио сам сљедећи трамвај како се приближава и покушао сам да га зауставим, али није стао. Када се удаљио, тада сам видио мртве људе на тлу станице. То је био и тренутак када сам видио двојицу терориста. Један је почео да бјежи у мом правцу. У том тренутку сам се сакрио иза канти за отпатке, сакрио сам се по уличицама, али сам га држао на оку, испалио сам доста хитаца јер сам имао пиштољ и био сам на одстојању. Један га је погодио, а онда је потрчао и пао.“

Лев се потом посветио повријеђенима да би утврдио ко је мртав, а ко жив и да ли се неком од њих може помоћи. Хитна помоћ је убрзо стигла, а полиција је недуго затим елиминисала другог терористу.

Ово није први херојски чин Лева Крајтмана. Прије годину дана, током напада Хамаса на Израел 7. октобра, Лев је био у близини фестивала Нова, који су напали припадници Хамаса. Одатле је извукао око 20 младих људи, са којима је побјегао од нападача.

Послије свега што је Лев преживио, он више нигдје не иде без оружја.

На новинарско питање да ли се осјећа као херој, одговорио је: „Волио бих да сам био бољи. Волио бих да сам елиминисао другог. Ласка ми, али је и чудно. Не осјећам се као херој.“

Питали су га и о избору обуће у којој је ловио терористе у Јафи, на шта је он рекао да те сандале носи све вријеме.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана