Израел тврди да је заробио 80 људи у болници Шифа које сумњичи за тероризам

Танјуг
Израел тврди да је заробио 80 људи у болници Шифа које сумњичи за тероризам

ГАЗА - Израелска војска саопштила је данас да је успоставила контролу над болницом Шифа у Гази “уз неколико убијених и рањених” и позвала припаднике палестинског Хамаса да изађу и предају се.

Према тврдњама израелске војске, до сада је око 80 осумњичених заробљено, а неки од њих су “потврђени терористи”, преноси Тајмс оф Израел.

Израелска војска је саопштила да је неколико нападача Хамаса убијено и рањено у борбама у кругу болнице, а да је један војник лакше рањен.

Према наводима израелске војске Хамасови оперативци недавно су стигли у болнички комплекс како би користили зграде као командни центар, а нема информација да се држе таоци у тој области. Израелска војска саопштила је раније данас да су њене трупе извеле “прецизну операцију” у комплексу болнице Шифа у Гази током, које је дошло до размjене ватре са палестинским борцима.

Безбjедносне снаге које дјелују у болници Ал-Шифа у граду Газа током ноћи нашле су се под ватром палестинских милитаната “из круга болнице”, саопштили су израелска војска и Шин Бет. Министарство здравља Газе, под контролом Хамаса, саопштило је да је у рацији, која је почела рано јутрос има мртвих и рањених, а да је на улазу у комплекс избио пожар.

Наводи се да су израелска возила у дворишту болнице и да су израелске снаге лансирале пројектиле и отвориле ватру на зграду болничког комплекса Шифа, преноси Ал Џазира.

Према Министарству здравља Газе, око 30.000 људи - укључујући расељене цивиле, пацијенте и медицинско особље - заробљено је унутар болнице током напада Израела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана