Израел ракетирао Либан и Појас Газе, на удару био Хамас

Танјуг
Израел ракетирао Либан и Појас Газе, на удару био Хамас

ТЕЛ АВИВ - Израелска војска је саопштила да је напала циљеве који припадају Хамасу у јужном Либану и да је појачао ударе у Појасу Газе, након ракетних напада на Израел са територије Либана у четвртак.

- Израелска војска неће дозволити терористичкој организацији Хамас да врши операције из Либана и сматрамо државу Либан одговорном за сваки напад који долази са њене територије - саопштила је израелска војска, пренио је Ројтерс.

Напад на Либан услиједио је дан након што су милитанти из јужног Либана и Газе испалили ракете на Израел.

Како наводи АП, ваздушни напади су услиједили у вријеме док се израелски безбједносни врх састајао како би разговарао о одговору на гранатирање те земље.

Америчка новинска агенција подсећа да је инцидент у јерусалимској џамији Ал-Акса раније ове седмице, када је изрелска полиција упала у џамију и претукла Палестинце који су се тамо нашли, довео до поновног ракетирања из правца Газе, пошто је у четвртак око 30 ракета испаљено из Газе и Либана на Израел.

Израелски премијер Бењамин Нетаниаху обећао је "агресиван одговор" због гранатирања.

- Ударићемо на непријатеље и они ће платити цијену за сваки чин агресије - рекао је Нетаниаху.

Палестински Хамас осудио је израелски ваздушни напад на Либан, у близини јужног либанског града Тира.

-Осуђујемо евидентну ционистичку агресију против либана у близини Тира рано јутрос -  наводи се у саопштењу Хамаса, пренео је Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана