Породице талаца подигле шаторе испред Нетанијахуове резиденције

Танјуг
Породице талаца подигле шаторе испред Нетанијахуове резиденције

ТЕЛ АВИВ - Чланови породица талаца које је отела милитантна група Хамас и неколико десетина демонстраната поставили су шаторе на тротоару улице Аза испред приватне куће премијера Бењамина Нетањахуа у Јерусалиму, тражећи од владе да хитно постигне договор о таоцима.

Протести су организовани у позадини предложеног плана САД, Египта и Катара за окончање текућег рата и организовање повратка талаца који су били у заточеништву Хамаса, преноси Тајмс оф Израел.

Према ријечима портпарола Форума породица талаца и несталих, демонстранти ће остати у својим шаторима док „премијер не пристане на договор о враћању талаца“.

Поред шатора истакнути су натписи и постери који позивају на ослобађање талаца.

На једном од плаката стоји порука: ''Волимо своју дјецу више него што мрзимо Хамас''.

Министар одбране Јоав Галант састао се са породицама Хамасових талаца и поручио им да постоје позитивни знаци да се израелска војска креће ка остварењу циљева рата.

- Операција у Кан Јунису је у пуном јеку. Постоје први знаци да нас освајање стратешки најосетљивијих мјеста за Хамас приближава остварењу два основна циља рата - повратак талаца и рушење Хамаса - рекао је Галант, наводи се у саопштењу из његовог кабинета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана