Израел одговорио: Авиони извели нападе на циљеве Хезболаха у Либану

Танјуг
Израел одговорио: Авиони извели нападе на циљеве Хезболаха у Либану

ТЕЛ АВИВ- Израелска војска (ИДФ) саопштила је да су њени авиони ноћас извели нападе на објекте Хезболаха у Либану, након што је у ракетном нападу на стадион на Голанској висоравни јуче погинуло 12 људи.

ИДФ наводи да је извела серију напада на циљеве Хезболаха дубоко унутар либанске територије и на југу Либана, укључујући “складишта оружја и терористичку инфраструктуру” у областима Чабриха, Борџ Ел Чмали, Кфаркела, Раб Ел Талатин, Киам и Таир Харфа, преноси Ројтерс.

У ракетном нападу на стадион у селу Маџдал Шамс на Голанској висоравни јуче је погинуло најмање 12 особа, међу којима има и дјеце.

Израел је за напад окривио Хезболах и обећао да ће жестоко одговорити, док та либанска милитантна група, блиска Ирану, одбацује одговорност за напад.

Командант генералштаба израелских оружаних снага (ИДФ), генерал Херзи Халеви изјавио је да војска повећава своју спремност за “наредну фазу борби на сјеверу.

-Ми знамо тачно одакле је ракета испаљена. Испитали смо остатке ракете на зиду фудбалског стадиона и знамо да је то ракета Фалак са бојевом главом од 53 килограма. То је ракета Хезболаха. Ко год испали такву ракету на урбано подручје, жели да убије цивиле, жели да убије дјецу - казао је Халеви у видео обраћању са лица мјеста, пренио је Тајмс оф Израел.

Он је додао да ИДФ повећава своју спремност за наредну фазу борби на сјеверу, док се истовремено бори у Појасу Газе.

-Ми знамо како да нападнемо чак и веома далеко од Израела. Биће још изазова, повећаћемо нашу спремност - додао је Халеви.

Он је такође казао да када је потребно ИДФ дјелују снажно.

Халеви је истакао да је дужност оружаних снага да безбједно врате становнике на сјеверу својим кућама, на читавој територији, у Галилеји и на Голанској висоравни.

-Ово је тежак дан, радићемо за боље дане -поручио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана