Израел објавио списак Палестинаца који би могли да буду пуштени на слободу

Танјуг
Израел објавио списак Палестинаца који би могли да буду пуштени на слободу

ЈЕРУСАЛИМ+ - Израел је данас објавио списак 300 Палестинаца који би могли бити пуштени на слободу, у складу са договором између Израела и Хамаса.

Листа, објављена на веб страници израелског министарства правде, укључује имена, године и кривична дјела оних који испуњавају услове за пуштање на слободу, преноси Би-Би-Си.

На јутрошњем гласању без преседана, израелска влада је одобрила споразум којим се обезбеђује ослобађање око 50 талаца које је Хамас отео током терористичког напада 7. октобра.

У саопштењу владе у којем се објављују резултати гласања није прецизирано како су министри гласали, али упркос ранијем противљењу споразуму, крајње десничарска партија Верски ционизам гласала је "за", а против су гласали само чланови ултранационалистичке фракције Отзма Иехудита министра за националну безбједност Итамара Бен Гвира, пренио је раније данас дневник Тајмс оф Израел.

Нису сви детаљи споразума званично објављени у јавности, али је неименовани званичник израелске владе на брифингу за новинаре рекао да се очекује да ц́е у оквиру споразума бити пуштено на слободу 50 израелских држављана, углавном жена и дјеце, у групама од 12-13 људи дневно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана