Израел наредио евакуацију

СРНА
Израел наредио евакуацију

ЈЕРУСАЛИМ - Израелска војска наредила је становницима 22 села на југу Либана да се евакуишу у области сјеверно од ријеке Авали, која тече из западне долине Бека у Средоземно море.

У наредби се помињу села која су недавно била мета израелских напада, од којих су многа већ готово празна.

Израелска војска навела је да су евакуације неопходне ради безбједности становника због појачаних активности Хезболаха и да група користи ове локације за скривање оружја и покретање напада на Израел.

Хезболах негира да крије своје оружје међу цивилима.

Сукоб Израела и Хезболаха, који је избио прије годину дана када је група коју подржава Иран почела да лансира ракете на сјеверни Израел као знак подршке Хамасу на почетку рата у Гази, ескалирао је током прошлог мјесеца.

Интензивирани израелски напади на југу Либана, у долини Бека и јужним предграђима Бејрута приморали су око 1,2 милиона људи да напусте своје домове од 23. септембра, наводи Влада Либана.

Канцеларија УН за координацију хуманитарних послова саопштила је да је више Либанаца сада расељено него током посљедњег великог рата између Израела и Хезболаха 2006. године, када је око милион људи напустило домове. /крај/мл

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана