Израел напао положаје Хезболаха у Либану

ГС/Агенције
Израел напао положаје Хезболаха у Либану

ГАЗА - ТЕЛ АВИВ – Сукоб Израела и Хамаса траје 82 дана. Најмање 241 особа убијена је у протекла 24 сата у Појасу Газе, а 382 су повријеђене, док је шест Палестинаца погинуло рано јутрос на сјеверу окупиране Западне обале, саопштило је Министарство здравља Газе које води Хамас.

Израелска војска не престаје са операцијама у свим дијеловима Појаса Газе -  дјелује са копна, мора и из ваздуха.

Израел напао положаје Хезболаха у Либану,милитанти гађали израелску територију

Најмање три особе су погинуле, а једна је рањена, у новом израелском нападу на положаје Хезболаха на југу Либана, извијестили су либански медији, а преноси Гардијан.

Хезболах је данас преузео одговорност за напад са најмање 18 ракета на израелску област Рош Ханикра.

Милитанти тврде да су гађали израелску војну позицију у близини морнаричке базе у тој области, преноси Тајмс оф Израел.

Најмање шест ракета пресрео је израелски систем противваздушне одбране Ирон, а нема непосредних извјештаја о повријеђенима или штети.

УН: Озбиљно смо забринути због бомбардовања централне Газе

Уједињене нације (УН) су “озбиљно забринуте” због “наставка израелског бомбардовања” централне Газе, рекао је портпарол канцеларије УН за људска права Сеиф Маганго.

Позвао је израелске снаге да предузму све доступне мјере за заштиту цивила и да напади морају бити у складу са принципима међународног хуманитарног права.

Газа: У прекиду интернет и телекомуникационе услуге

Палестински оператер мобилне телефоније Палтел је саопштио да су у Појасу Газе у прекиду телекомуникационе и интернет услуге.

-Доживјели смо потпуни слом због офанзиве која је у току - наводе у Палтел-у.

Најмање 241 Палестинац погинуо у Гази за 24 сата

Најмање 241 особа убијена је у протекла 24 сата у Појасу Газе, а 382 су повријеђене, док је шест Палестинаца погинуло рано јутрос на сјеверу окупиране Западне обале, саопштило је Министарство здравља Газе које води Хамас и палестинско Министарство здравља на Западној обали.

Према министарству у Гази, најмање 20.915 Палестинаца је убијено, углавном дјеце и жена, за више од 11 недјеља борби у Појасу Газе, пренио је BBC.

Шест Палестинаца је погинуло рано јутрос, а неколико је повријеђено у операцији израелске војске у близини Тулкарема на сјеверу Западне обале, саопштило је палестинско министарство здравља, пренио је Тајмс оф Израел.

Палестинска новинска агенција WAFA јавила је да је израелска војска дроном напала Тулкарем.

Истовремено, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су погинула још три војника у борбама на сјеверу Појаса Газе, чиме се број израелских војника погинулих у Гази повећао на 164.

Израелски министар одбране: У рату смо на више фронтова

Министар одбране Израела Јоав Галант истакао је да је израелска војска укључена у рат на више фронтова и најавио војне операције широм Блиског истока.

Галлант је током извјештај који је подносио Кнесету, израелској скупштини, нагласио да је земља на удару седам непријатеља – Хамаса, Либана, Сирије, Западне обале, Ирака, Јемена и Ирана.

Израел: Копнену офанзиву проширујемо на централну Газу

Израелска војска је саопштила да је копнену офанзиву у Појасу Газе проширила на избјегличке кампове у централном дијелу палестинске енклаве – Нусеират и Магазу.

Координатор хитних медицинских тимова Свјетске здравствене организације (СЗО) Шон Кејси је изјавио да је у болницу Ел Акса у Гази током понедјељка довезено више од 100 пацијената у року од 30 минута, али и више од 100 тијела жртава.

Палестински министар: Шест особа убијено на Западној обали

Шест особа је убијено, а неколико повријеђено у израелској рацији у близини Тулкарема на Западној обали, саопштио је палестински министар здравља, преноси Ројтерс.

Како се наводи, тешко повријеђени су превезени у болницу у Тулкарему.

Палестинска новинска агенција ВАФА јавила је да је израелска војска дроном напала Тулкарем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана