Израел: Иран испалио 181 ракету, 10 милиона људи у склоништима

Танјуг
Foto: Taнјуг/АП

ТЕЛ АВИВ - Иран је протекле ноћи испалио 181 балистичку ракету на Израел, због чега је скоро десет милиона људи потражило заклон у склоништима, а неколико људи је рањено, јавља Тајмс оф Израел.

Један Палестинац на Западној обали и два Израелца рањена су шрапнелом и гелерима који су изазвали штету и пожаре у тој области, наводи израелски лист.

Једна ракета је погодила школу у Гадери, у централном Израелу, а на фотографијама и видео-снимцима са лица мjеста види се да је зграда школе тешко оштећена, али нико није повријеђен.

Експлозије су се чуле у већем дијелу Израела, од Јерусалима до Јорданске долине, а репортери државне телевизије леже на земљи док извјештавају уживо.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су пресреле велики број иранских ракета и да је израелска ваздушна одбрана била ефикасна.

У одбрани Израела учествовале су и САД, како благовремено детектујући пријетњу из Ирана, тако и пресрећући неке ракете, наводи ИДФ.

У саопштењу се додаје да су забиљежени "изоловани" удари у централном Израелу и још неколико у јужном дијелу земље.

Наглашава се да није нанијета штета капацитетима израелских ваздушних снага и да авиони, ваздушна одбрана и контрола ваздушног саобраћаја нормално функционишу.

На састанку кабинета за безбједност у обезбијеђеном бункеру у близини Јерусалима послије напада, Нетањаху је упозорио да је Техеран направио "велику грешку" и поручио да ће "платити за то".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана