Изнад Румуније уочен летећи објекат, дигнути МИГ-ови

ГС
Изнад Румуније уочен летећи објекат, дигнути МИГ-ови

БУКУРЕШТ - Надзорни систем румунких ваздушних снага открио је данас око 12.30 часова малу ваздушну мету, која је имала карактеристике сличне метеоролошком балону, на висини од око 11.000 метара у националном ваздушном простору на југоистоку Румуније, објавило је тамошње Министарство одбране.

"Румунске власти примијениле су све стандардне процедуре од тренутка када је објекат откривен, а два авиона МиГ-21 ЛанцеР румуског ратног ваздухопловства из састава борбене службе Ваздушне полиције под заповједништвом НАТО-а полетјела су из 86. ваздушне базе у Фетеșтију око 12.40 сати, упућујући се на подручје гдје је дојављена мета.

Посаде двију летјелица нису потврдиле присутност ваздушног циља, нити визуелно нити на радарима у авиону. Летјелице су задржане у зони око 30 минута, ради потпуног разјашњења ситуације, након чега су се вратили у базу.

Румунске ваздушне снаге непрестано надзиру, у сарадњи са савезничким снагама, национални ваздушни простор и подручје у близини", објавили су, а преноси "Индекс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана