Изјава Маска о грађанском рату у Великој Британији изазвала оштре реакције

ГС
Изјава Маска о грађанском рату у Великој Британији изазвала оштре реакције

ЛОНДОН - У канцеларији британског премијера реаговали су након посљедњег јавног иступа мултимилијардера Илона Маска.

Маск је раније, коментаришући на друштвеној мрежи X насилне протесте у Великој Британији, навео да је у овој држави неизбјежан грађански рат. Из канцеларије премијера су поручили да је ријеч о неоправданом коментару те да су насилни демонстранти мањина која не говори у име Велике Британије.

Управо дезинформације на друштвеној мрежи X, која је у Масковом власништву, један су од разлога за насилне протесте крајње деснице. Британски лист Independent је објавио да су дезинформације имале милионе реакција корисника поменуте друштвене мреже. Између осталог, објављено је да су протести посљедица масовне миграције и отворених граница.

Иначе, Маск, који је оснивач компанија Tesla и SpaceX, од октобра прошле године до сада је шест пута изјавио да се у Европи спрема грађански рат. На посљедњу овакву констатацију, која се односи на Велику Британију, није реаговала само влада ове државе, већ и многи други политичари, осудивши ову констатацију.

Маск је од 2022. године, када је купио Twitter, друштвену мрежу коју је преименовао у X, дозволио повратак многима којима је раније био забрањен приступ овој друштвеној мрежи. Међу тим особама је Томи Робинсон који се терети да је из једног хотела на Кипру преко Twitter-а распиривао тензије у Великој Британији.

Насилни протести у Великој Британији трају већ неколико дана, а услиједили су након што је 17-годишњи Аксел Рудакубана убио три дјевојчице у Саутпорту.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана