Изборни штаб „пере“ кандидата за потпредсједника САД након спорних изава

Танјуг
Изборни штаб „пере“ кандидата за потпредсједника САД након спорних изава

ВАШИНГТОН - Изборни штаб демократског предсједничког кандидата Камале Харис и кандидата за потпредсједника Тима Волца данас се огласио поводом видеа у којем гувернер Минесоте говори о томе како је носио оружје у рату, док и даље тим поводом круже питања о његовој војној служби.

Питања су потекла због недавно објављеног видеа из 2018. у којем Волц говори против оружја и залаже се за његову контролу, преноси Вашингтон тајмс.

-Морамо осигурати да ратно оружје какво сам ја носио у рату буде једино мјесто за њега - казао је Волц.

Он је служио 24 године у америчкој Националној гарди, али никада није био распоређен у активној борбеној зони.

Пошто се сада све више питања поставља у вези његове војне каријере, кампања Харисове и Волца покушала је да објасни његове ијречи из видеа.

-Гувернер Волц никада не би увриједио или потцијенио било коју америчку службу и њен допринос земљи - он заправо захваљује сенатору Венсу што је ризковао свој живот за нашу земљу. То је амерички начин -  навела је портпаролка кампање Лорен Хит.

Она је додала да се гувернер, износећи аргументе зашто ратно оружје никада не треба да буде на улицама или у учионицама, погрешно изразио.

-Он је руковао оружјем у рату и чврсто вјерује да су само припадници војске обучени да носе смртоносно оружје, треба да му имају приступ, за разлику од Доналда Трампа и Џеј Ди Венса који дају приоритет оружаном лобију у односу на нашу дјецу - рекла је Хит.

Волц, који је у фокусу јавне пажње откако је постао демократски кандидат за потпредсједника, критикован је због изјава као што је она из видеа из 2018. када је сугерисао да се ангажовао у борби.

Кроз читаву политичку каријеру Волца прате критике да је "уљепшао" свој војни досије, наводи Вашингтон тајмс.

Такође му је замјерено због повлачења из војне службе 2005. када је завршио војну каријеру прие него што је његова јединица требало да буде распоређена у Ираку и кандидовао се за Конгрес.

Републикански кандидат за потпредсједника Џеј Ди Венс, који је служио у Маринцима, критиковао је Волца због тога, рекавши да мисли да је срамно да припремате своју јединицу за Ирак, обећате да ћете ићи до краја са њима, а онда се повучете прије самог одласка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана