Из Либана испаљено 50 ракета на Израел, Хезболах преузео одговорност

Танјуг, Срна
Из Либана испаљено 50 ракета на Израел, Хезболах преузео одговорност

ТЕЛ АВИВ - Израелска војска је саопштила да је током ноћи из Либана испаљено око 50 ракета на град Сафед и околину, а Хезболах је преузео одговорност за овај напад.

У саопштењу се наводи да су израелске трупе пресреле велики број пројектила у тој области, а у овом тренутку нема извјештаја о поврijеђенима или штети, преноси Тајмс оф Израел.

Хезболах је објавио саопштење у којем преузима одговорност за напад ракетама на град Сафед на сјеверу Израела.

Десет људи је погинуло, а 15 је рањено у израелском нападу на град Кана у јужном Либану, јавила је синоћ либанска новинска агенција ННА.

Центар за хитне интервенције либанског Министарства здравља саопштио је раније данас да је пет особа, укључујући дјецу, погинуло, а 16 рањено у израелским нападима на мјесто Ријак на истоку Либана.

Хезболах и Израел размјењују скоро свакодневну прекограничну ватру откако је Израел започео напад на Газу у октобру прошле године.

Борбе су се само појачале средином септембра, када је Израел почео да бомбардује Либан, укључујући и густо насељену пријестоницу Бејрут, подсјећа "Ал џазира".

Израел је седам дана касније покренуо копнену офанзиву у јужном Либану.

Либанско Министарство здравља саопштило је да је најмање 2.350 људи убијено од почетка израелског напада на Либан, док је више од милион људи принуђено да напусти своје домове на југу и истоку земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана