Иванка Трумп мора да свједочи против оца на суду у Њујорку

Танјуг
Иванка Трумп мора да свједочи против оца на суду у Њујорку

ЊУЈОРК - Иванка Трумп ће морати да свједочи у грађанској парници против њеног оца, бившег предсједника САД Доналда Трумпа, њене браће и породичног предузећа по оптужбама за превару, саопштено је данас из суда у Њујорку.

Пресуда је донијета више седмица након почетка суђења по тужби државног тужиоца Њујорка Летише Џејмс против Доналда Трампа, синова Дона млађег и Ерика, Трампове организације и неких руководилаца, преноси Глас Америке. 

Након што је њено име скинуто из случаја прије неколико мјесеци, њени адвокати и одбрана тврдили су да Иванка Трумп не би требало да свједочи, напомињући да се одселила из Њујорка и напустила посао у Трумповој организацији 2017. године, уочи очеве инаугурације за предсједника.  

Судија Артур Енгорон стао је на страну државе, позивајући се на документа која показују да Иванка Трумп има власничке или управљачке везе са неким предузећима у Њујорку и још увијек посједује станове на Менхетну. 

„Госпођа Трамп је очигледно искористила привилегију да послује у Њујорку“, рекао је Енгорон, додавши да њено свједочење неће бити заказано прије 1. новембра. 

У тужби Џејмс, која је демократа, бивши предсједник и актуелни кандидат републиканаца на предсједничким изборима 2024, терети се да је годинама прецјењивао сопствено богатство у финансијским извјештајима који су давани банкама, осигуравајућим друштвима и другима како би помогао у обезбјеђивању кредита и послова. 

Тужиоци су тврдили да је Иванка Трумп била кључни учесник у неким догађајима о којима се расправљало у случају и да је и даље финансијски и професионално повезана са породичним бизнисом и његовим челницима. 

„Она је 100 одсто неко ко може да уђе и свједочи“, рекао је Кевин Волс, адвокат из канцеларије државног тужиоца. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана