Италијански новинар: Зеленски само хоће да добије више оружја, не занима га мир

Танјуг
Foto: Чајна Дејли.хк

РИМ - Италијански новинар и бивши посланик, Алесандро ди Батиста изјавио је данас да је украјински предсједник Володимир Зеленски, који је недавно посјетио неколико европских земаља, заинтересован само да добије више оружја, а не да буде постигнут мир.

"Зеленски је отишао у посјете да набави муницију. Једина ствар коју тражи је оружје јер га мир не занима", рекао је Ди Батиста, а пренијела је италијанска новинска агенција Аднкронос.

Ди Батиста је нагласио да је било срамотно видјети како се европски лидери у сусретима са Зеленским претварају у трговце оружјем, неспособне и да изговоре ријеч "преговори".
  Ди Батиста, који је такође активиста и бивши истакнути члан партије Покрет пет звјездица, такође је упутио критике на рачун италијанске владе која је Зеленског примила у Риму. 

Новинар тврди да је 60 одсто Италијана против слања оружја у Украјину.

Ди Батиста је, како наводи италијанска агенција, дио широке групе италијанских пацифиста, заједно са другим познатим јавним личностима, новинарима и представницима културне елите.

Зеленски је 14. маја боравио у Паризу, гдје се састао са француским предсједником Емануелом Макроном, а прије тога је посјетио Њемачку гдје је разговарао о повећању војне помоћи Кијеву. 

Украјински предсједник је посјетио и Рим и Ватикан и састао се са италијанским лидерима и папом Фрањом. 

Зеленски је такођер посјетио Велику Британију и разговарао са премијером Ришијем Сунаком.

Портпарол руске министарства спољних послова, Марија Захарова, рекла је данас за радио Спутњик да Зеленски посјетом западним земљама покушава да оживи интересовање за оно што се дешава у Украјини.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана