Италијанска влада одобрила нацрт закона о забрани лабораторијски произведене хране

Танјуг
Италијанска влада одобрила нацрт закона о забрани лабораторијски произведене хране

РИМ - Италијанска влада одобрила је с нацрт закона о забрани употребе лабораторијски произведене хране и сточне хране с циљем да се заштите пољопривредно-прехрамбени производни комплекс и гастрономско насљеђе, изјавио је италијански министар пољопривреде на конференцији за новинаре.

Ако овај нацрт закона "прође" у парламенту, италијанској прехрамбеној индустрији неће бити дозвољено да производи храну или храну за животиње "из ћелијских култура или ткива добијених од кичмењака", а кршење ових правила кажњаваће се и до 60.000 евра, преноси Ројтерс.

-Лабораторијски производи, према нашем мишљењу, не гарантују квалитет, благостање и заштиту италијанске културе и традиције - рекао је министар пољопривреде Франческо Лолобриђида, члан десничарске странке Браћа Италије премијерке Ђорђе Мелони.

Националистичка влада премијерке Мелони обавезала се да ће заштитити италијанску гастрономију и прехрамбене производе од технолошких иновација које су проглашене штетним, као и да ће Министарство пољопривреде преименовати у министарство пољопривреде и прехрамбеног суверенитета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана