Италијанска полиција заплијенила ремек дјело Рубенса због покушаја преваре

Танјуг
Италијанска полиција заплијенила ремек дјело Рубенса због покушаја преваре

ЂЕНОВА - Ремек дело фламанског сликара Петера Паула Рубенса "Васкрсли Христ се указује својој мајци" заплијењено је на изложби због покушаја преваре, саопштила је данас полиција града Дјенова.

Рубенсова слика је била дио изложбе "Рубенс у Дјенови" у Дуждевој палати, али полиција не криви за превару организаторе изложбе, већ власнике слике, преноси Ројтерс.
    
Полиција Дјенове је саопштила да је ово Рубенсово уље на платну, висине скоро два метра и ширине метар и по, било осигурано на 4 милиона евра.
    
Италијански власници су наводно користили лажна документа да би слику послали у иностранство и тиме на превару повећали њену тржишну вриједност, наводи се у саопштењу.    
    
Власници слике су основали и иностране компаније које би фиктивно купиле Рубенсово ремек дјело из 17. века, закључује се у саопштењу.
    
Петар Паул Рубенс (1577—1640) један је од највећих мајстора барокног стила у сликарству који је сјединио традиције сјеверног и италијанског сликарства. Створио је слике пуне драматике, чулности и сјаја боја које обично приказују алегорије инспирисане митолошком симболиком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана