Италијанска полиција ухапсила 58 особа

Срна
Италијанска полиција ухапсила 58 особа

РИМ - Италијанска пореска полиција саопштила је данас да је 58 лица ухапшено у Италији и Шпанији под сумњом за међународну трговину дрогом, прање новца и превару.

"Претреси, хапшења и пљенидбе су у току широм земље и у иностранству", наводи се у саопштењу италијанске финансијске полиције, без детаљнијег објашњења.

Ухапшени се терете и за злоупотребе кредита и пореске преваре.

Интернет страница "Прима Милано Овест" објавила је да финансијска полиција Милана, коју је делегирала Канцеларија јавног тужилаштва у Милану – Окружна управа за борбу против мафије, спроводи велику операцију у оквиру борбе против међународне трговине дрогом, прања новца, злоупотребе кредита и пореске преваре.

Уз помоћ јединица за псе и паса обучених да нађу дрогу, у току је полицијски претрес на 96 локација широм Италије, Шпаније и Швајцарске, у кућама и компанијама.

Током истраге откривени су канали канали снабдијевања и мрежа дилера хашиша и марихуане од око 30 тона, трговине у вриједности од 42 милиона евра и готовинског промета од 26 милиона евра за нешто више од годину дана.

Осим тога, заплијењена је имовина више фирми у Ломбардији и другим регионима сјеверне Италије, покретна имовина и финансијска средства од око 9 милиона евра, за које се сматра да су незаконитог поријекла или несразмјерни у односу на приходе или привредну активност криминалних група које чине Италијани и Шпанци, уз сарадњу Албанаца и Кинеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана