Италијани протестовали против НАТО-а, у сукобу са полицијом повријеђено осам људи

Срна
Италијани протестовали против НАТО-а, у сукобу са полицијом повријеђено осам људи

Осам људи повријеђено је у сукобима полиције и демонстраната на скупу против НАТО-а у Напуљу, пише "Коријере дела Сера".

Лист наводи да су демонстранти покушали да се пробију кроз полицијске редове на путу до опере "Сан Карло", у којој је требало да се одржи концерт посвећен 75. годишњици НАТО-а.

Лист истиче да су на улицама Напуља људи носили транспаренте са натписима против Алијансе, а одржан је и пропалестински скуп.

Око 50 људи покушало је да пробије полицијски кордон, што је навело службенике за провођење закона да одговоре пендрецима.

Лист пише да су пропалестински демонстранти заузели просторије Универзитета у Напуљу "Федерико Други", захтијевајући да НАТО престане да сарађује са Израелом.

"Сматрамо неприхватљивим да се такав метод насиља користи против оних који гласно осуђују варварски рат и учешће НАТО-а и наших влада у геноциду који је починио Израел. Док људи гину у Појасу Газе, у Напуљу разбијају главе онима који се усуђују да узнемиравају високе званичнике који се забављају у позоришту", рекли су организатори протеста.

НАТО је 4. априла прославио 75. годишњицу постојања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана