Италија се спрема за опроштај од Берлусконија, сутра дан жалости

Танјуг
Италија се спрема за опроштај од Берлусконија, сутра дан жалости

МИЛАНО - Италија се спрема да се опрости од четвороструког бившег премијера, лидера десног центра и медијског милијардера Силвија Берлусконија који је у понедељак умро у 87. години. Влада је прогласила национални дан жалости за сутра када ће бити организована државна сахрана лидера странке "Напред Италијо" (Форза Италиа) у миланској катедрали, преноси агенција АНСА

 Италијанске и европске заставе спуштене су на пола копља на јавним зградама у Италији и на дипломатским и конзуларним зградама у иностранству.

Његово тело неће лежати у његовом телевизијском студију Медиасет у Келно Монцезеу пре сахране, како је првобитно најављено, из безбедносних разлога. Берлусконијево тело налази се у његовој кући у Вили Сан Мартино у Аркору, близу Милана, а само рођацима и пријатељима је омогућен приступ да одају почаст покојном премијеру.

Сахрана Берлусконија обавиће се сутра у 15 часова, а обред ће предводити милански надбискуп монсињор Марио Делпини. На тргу испред катедрале постављени су велики екрани како би јавност могла да прати сахрану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана