Италија: Најгоре поплаве у посљедњих 100 година, штета најмање милијарду евра FOTO VIDEO

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

РИМ- Поплаве у италијанском региону Емилија-Ромања нанијеле су штету од најмање милијарду евра, саопштио је данас предсједник ове области Стефано Боначини.

У поплавама које су однијеле животе девероро људи,  посебно су погођени пољопривредници, преноси Ројтерс.

"Већ смо проценили да је штета од првог таласа поплава скоро милијарду евра, можете да замислите колико ће ова сума порасти" с обзиром на нову катастрофу, рекао је Боначини, додавши да је још рано за прецизне бројке.


Италијанска влада је обећала да ће издвојити још 20 милиона евра за санацију штете од поплава, поред 10 милиона које је претходно дала овом региону након првог талас поплава, који је пре двије недјеље однио најмање два живота.

The moment a landslide struck in the province of Forlì-Cesena, part of Italy’s EmiliaRomagna region devastated by floods. pic.twitter.com/E9kPlcNX16

— Wanted in Rome (@wantedinrome) May 17, 2023

Произвођач луксузних аутомобила Ферари, који је смјештен у региону Емилија-Ромања, најавио је да ће уплатити милион евра за оправак ове области.

Удружење земљорадника Колдирети саопштило је да је потопљено најмање 5.000 фарми на којима се, између осталог, гаји воће, као и кукуруз и друге житарице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана