Италија: 15 година затвора за дугогодишњег сарадника мафијашког боса Месине Денара

Танјуг
Италија: 15 година затвора за дугогодишњег сарадника мафијашког боса Месине Денара

РИМ - Сицилијанац Андреа Бонафеде осуђен је данас на 14 година затвора због пружања подршке мафијашком босу Матеу Месини Денару током 30 година колико је овај вођа криминалног клана измицао правди, пренијели су италијански медији.

Бонафеде, геодета из Кампобело ди Мазара, родног мјеста мафијашког боса Месине Денара, проглашен је кривим за припадност мафијашкој организацији и саучесништво у превари јер је Месини позајмљивао свој идентитет, преноси агенција АНСА.

У одвојеном поступку, италијанско тужилаштво данас је затражило казну од 15 година затвора и за рођаку геодете, Лауру Бонафеде, дугогодишњу саучесницу мафијашког вође.

Месина Денаро је ухваћен средином јануара прошле године након 30 година бјекства док је напуштао клинику у Палерму у којој се лечио од малигне болести, а преминуо је у болници у Л'Акуили 25. септембра 2023. године у 62. години.

Месина Денаро је био осуђен због учешћа у десетинама убистава, укључујући подметања бомби током 1992. године у покушајима да се ликвидирају анти-мафијашке судије Ђовани Фалконе и Паола Борселина.

Био је осуђен и за убиство Ђузепеа Ди Матеа, 12-годишњег сина мафијашког сведока који је био сурово угушен и растворен у киселини 1996. године, као и за бомбашке нападе 1993. године на умјетничке и вјерске локације у Милану, Фиренци и Риму, у којима је убијено 10 људи, а повређено још 40.

Дуго идеализован од стране млађих мафијаша због своје неумољивости, шармантног понашања и имиџа плејбоја, Месина Денаро је стекао репутацију бруталног криминалца након што је убио свог главног ривала из Трапанија и угушио његову девојку у трећем мјесецу трудноће.

Месина, који је током 30-годишњег бјекства наводно редовно уживао у оргијама са женама, једном је рекао да би могао да напуни цијело гробље са онима које је лично убио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана