Истражна комисија Русије: Пронађене фотографије које повезују нападаче са украјинским сукобом

Срна
Foto: Moscow Times

МОСКВА - Фотографије пронађене на мобилним телефонима терориста који су 22. марта усмртили 145 људи у нападу на дворану “Крокус сити хол” у руском Красногорску указују на потенцијалну повезаност са сукобима у Украјини, саопштено је из Истражне комисије Русије.

У саопштењу се наводи да су фотографије пронађене на телефону једног од починилаца напада.

Према подацима Комисије, на појединим фотографијама приказани су украјински војници, као и један мушкарац огрнут украјинском заставом испред уништене зграде.

Из Комисије је прецизирано да је на фотографијама приказан војник који стоји испред тенка и држи украјинску заставу, а у опису је наведено: “Јединце Оружаних снага Украјине за специјалне операције”.

“Ти подаци указују на повезаност терористичког напада и специјалне војне операције. У току је провјера да ли су украјинске безбједносне службе и међународне исламистичке терористичке групе биле умијешане у планирање и финансирање масакра у концертној дворани”, рекла је портпарол Комисије Светлана Петренко.

Она је навела да је један од осумњичених 24. фебруара послао “налогодавцу” фотографије улаза у “Крокус сити хол” и оближње путеве. Петренкова је подсјетила да је руска специјална војна операција у Украјини почела на исти дан 2022. године.

Из Комисије је раније саопштено да су пронађени докази да су лица осумњичена за напад добила новац и криптовалуте од Украјине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана