Истраживање: У овом граду све више милионера

Танјуг
Foto: Илустрација

ЊУЈОРК - У Њујорку живи скоро 350.000 милионера, што је више него у било ком другом граду, што је повећање од више од 48 одсто за десет година, према глобалној ранг листи најбогатијих градова коју је урадила компанија Хенли&Партнерс, консултантска фирма за имиграцију.

То значи да отприлике сваки 24. житељ овог града од 8,26 милиона становника има седмоцифрено нето богатство.

Извjештај је открио да у Њујорку живи 60 милијардера и 744 људи који су у могућности да инвестирају више од 100 милиона долара, преноси Блумберг.

Процват финансијских тржишта у посљедњих неколико година подстакао је раст у најбогатијим градовима свијета, каже Џерг Стефен, извршни директор Хенли&Партнерс.

То, ипак, није случај свуда и Лондон је изгубио 10 одсто своје милионерске популације у посљедњој деценији, делимично због одлуке Велике Британије да изађе из Европске уније. 

 Хонг Конг је забележио пад од 4 одсто у својим милионерским редовима јер су богати исељеници отишли ​​у Сингапур услед стриктних ограничења у Кини током пандемије ковида-19.

Неки градови у успону укључују кинески Шенжен, гдје је број милионера порастао за 140 одсто током протекле деценије.

Популација становништва са милионима на банковним рачуну се удвостручила у Бенгалуруу у Индији, Хо Ши Мину у Вијетнаму и Скотсдејлу у савезној држави Аризони.

Дубаи је најбогатији град на Блиском истоку, а на 21. мјесту у свијету. 

На основу богатства по глави становника, Монако је на првом мјесту у свијету, гдје је више од 40 одсто становника милионера, а Њујорк је други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана