Истрага против "Арманија" и "Диора" због наводне експлоатације радника

Срна
Foto: Агенције

МИЛАНО- Италијанска служба за заштиту конкурентности покренула је истрагу против подружница луксузних модних компанија "Армани" и "Диор" због наводне експлоатације радника у њиховим ланцима снабдијевања.

Према наводима надлежних, компаније су у појединим случајевима продавале производе из радионица у којима су радници били недовољно плаћени, изложени дугим радним сатима и запослени уз кршење прописа о безбједности.

"У оба случаја је могуће да су компаније давале неистините изјаве о својој етици и друштвеној одговорности, посебно у погледу услова рада и поштовања закона од њихових добављача", подвукла је служба за заштиту конкурентности.

Истрагом ће бити провјерено да ли су компаније прибјегле нелегалној радној пракси у производњи и продаји своје скупе робе.

У уторак су претресени пословни простори компанија у Италији, пренијела је агенција ДПА.

Услови рада у подружницама су у оштрој супротности са високим стандардима производње које хвале "Армани" и "Диор" у својим рекламама. Према наводима власти, оваквом праксом се крши италијански закон о заштити потрошача.

Према извештајима медија, истрага јавног тужилаштва у Милану открила је раније да радионице у Италији користе радну снагу за производњу луксузних производа за дјелић малопродајне цијене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана