Истакнути демократа позвао Бајдена да се повуче из трке за предсједника

ГС
Истакнути демократа позвао Бајдена да се повуче из трке за предсједника

Члан Заступничког дома Лојд Догет постао је први демократски конгресмен који је јавно позвао предсједника Џоа Бајдена да се повуче из утрке за Бијелу кућу.

Рекао је да Бајден није успио "учинковито одбранити своја бројна постигнућа" током дебате са својим републиканским противником Доналдом Трампом.

Догет, који представља округ са сједиштем у Аустину у Тексасу, рекао је да би Бајден требао "донијети болну и тешку одлуку о повлачењу".

Моја одлука ни на који начин не умањује моје поштовање према свему што је предсједник Бајден постигао. Надам се да ће донијети болну и тешку одлуку да се повуче. С поштовањем га позивам да то учини, рекао је Догет.
Догет, који служи свој 15. мандат у Конгресу, први је заступник у својој странци који је јавно рекао оно што многи шушкају иза затворених врата од прошлоседмичне дебате.

Бајденов лош наступ одмах је изазвао панику чак и међу његовим највјернијим присталицама, што је многе навело да се запитају је ли 81-годишњи политичар најјачи демократски кандидат који ће се супротставити Трампу у новембру. Међутим, ниједно друго име осим Бајденовог још није објављено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана