Исповјест Израелке коју је ослободио Хамас: Прошла сам пакао

ГС
Foto: Танјуг/АП

Израелска мировна активисткиња Јахвед Лифшиц, коју је Хамас ослободио, изјавила је да питање талаца неће бити готово док се сви не врате кући.

Она је испричала да је "прошла кроз пакао" када је заробљена, али да су се припадници Хамаса према њој односили "њежно" када је стигла у Газу.

Како наводи Гуардиан, конференција за новинаре је била "хаотична". Лифшиц је говорила на хебрејском, а њена кћерка преводила изјаве на енглески, а бројни новинари су се надглашавали постављајући питања.

Лифшиц је током обраћања у болници у Тел Авиву описала своје искуство након што је отео Хамас. Она је једна од двије жене које је Хамас јуче ослободио. Прије њих је Хамас ослободио још двоје талаца. Израел је у понедјељак ујутро потврдио да Хамас држи 222 особе у Гази.

Испричала је да је прошла кроз пакао, да су је заробили Хамасови борци на моторима, те да су је у једном тренутку тукли моткама и тјерали да хода, преноси Н1.

Међутим, описујући стање у тунелима у које је одведена, рекла је да су се људи тамо према њој односили "њежно" и "бринули за њене потребе". Нису биле гладне, а спавале су на мадрацима. Такође је рекла да су тамо били љекари и болничари који су третирали рањене.

Она је била критична према израелској војсци јер није довољно озбиљно схватила пријетњу Хамаса у припремама за напад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана