Исламски џихад држи више од 30 Израелаца отетих у Појасу Газе

Танјуг
Foto: Танјуг

РАМАЛА- Милитантна група Исламски џихад у заточеништву држи више од 30 Израелаца који су отети у Појасу Газе од како је у суботу Хамас започео нападе на Израел, саопштио је данас лидер Исламског џихада Зијад Накеле.

''Војника и досељеника које држимо као ратне заробљенике у Гази има на десетине и више. У ствари, могу рећи да они далеко премашују овај број. Исламски џихад до сада има више од 30 непријатељских затвореника'', саопштио је Никале,  преноси Тајмс оф Израел.

Портал додаје да се вјерује да Хамас држи више од 100 Израелаца као заточенике у Гази.

Вођа Исламског џихада је истакао да заробљеници неће бити враћени у домовину "док сви њихови затвореници не буду пуштени", алудирајући на хиљаде Палестинаца који се налазе у израелским затворима.

Накале је поздравио сукоб Хамаса и Израела као ''дане поноса и славе'', и похвалио ''слику јединства између снага отпора'', која је настала након јучерашњег напада на Израел, додајући да Исламски џихад ''не види разлику између Газе, Јерусалима и Џенина''.

''Битке које су се водиле у израелским насељима израелским градовима, напади на војне базе, заробљавање војника и њихово остављање оружја су јасан доказ да је израелска војска слабија него што многи у свијету вјерују'', рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана