ИСИС објавио снимак осумњиченог за терористички напад у Њемачкој (ВИДЕО)

Агенције
ИСИС објавио снимак осумњиченог за терористички напад у Њемачкој (ВИДЕО)

ИСИС је наводно објавио снимак Сиријца, осумњиченог за терористички напад у њемачком граду Золингену.

Медији наводе да је осумњичени Иса Ал Х. (26), који се терети да је у петак убио троје људи у Золингену стигао у Њемачку 2022. и затражио азил.

Тужилаштво је открило његов идентитет након што се предао полицији. Његово презиме није објављено због њемачких закона о приватности.

Иса Ал Х. наводно је своје поступке најавио путем видеоснимака које је објавила Исламска држава. Како пише Велт, истражитељи још нису сигурни да ли је на снимцима заиста осумњичени Сиријац. Видео је објављен у недјељу увече, а на њему се види потпуно маскирани мушкарац.

Током снимке је прстом показао гест "таухид", који је уобичајен међу исламистима, и држао је мач, пише Билд.

"Хтио је да побије што више људи"

Иса Ал Х. (26), који се предао полицији и признао злочин, боравио је у избјегличком центру у Золингену. Осумњичен је за припадност терористима Исламске државе, а против њега се води истрага због кривичних дјела убиство, покушај убиства и наношење тешких тјелесних повреда у осам случајева.

Тужилаштво је навело да је Иса, "због својих радикалних исламистичких увјерења" покушао да убије што више људи које је сматрао невјерницима, убадајући их више пута у врат и горњи дио тијела.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана