Ирански министар окривио Израел за напад на полицијску станицу

Танјуг
Ирански министар окривио Израел за напад на полицијску станицу

ТЕХЕРАН - Ирански министар унутрашњих послова Ахмад Вахиди окривио је Израел за подршку терористичким групама које су извршиле смртоносни напад на полицијску станицу у граду Раск, у југоисточној иранској покрајини Систан и Балучистан.

Он је рекао да се упутио у Раск да истражи инцидент у којем је страдало 11 иранских полицајаца, а шесторо је повријеђено.

-Очекујемо да наш сусјед (Пакистан) изврши појачану контролу над заједничком границом јер је постало јасно да су терористичке групе дошле са друге стране границе - рекао је министар, преноси агенција ИРНА.

Балучки милитанти напали су полицијску станицу у југоисточном Ирану у петак рано ујутро, притом убили 11 припадника обезбјеђења и ранили још неколико, објавила је државна телевизија.

Неколико чланова милитантне групе Џаиш ал Адл такође је убијено у сукобима који су услиједили у граду Раску у покрајини Систан и Балучистан.

- У терористичком нападу на полицијску управу у граду Раск убијено је 11 полицајаца, а неколико их је рањено - саопштио је замјеник гувернера покрајине Алиреза Мархамати ТВ за државну ТВ.

Напад, који се догодио око поноћи, био је један од најсмртоноснијих посљедњих година у регији која се налази близу иранске границе с Афганистаном и Пакистаном.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана